Delena Online

8x07 The Next Time I Hurt Somebody, It Could Be You

a szerkesztő véleménye

Trailer

Torrent

Felirat

Online

Songs

Epizódképek

Tehát elérkeztünk az évad feléig. Vagyis pontosan nem, de a lényeg, hogy a 7. rész most a félévadzáró. Nem tudom, január 13-ig hogy bírom ki, nagyon érdekel, mit hoznak ki ebből az egészből. De ez a rész azt kell mondjam, jó volt!

Szerkesztői vélemény

Hmm, nos... bepillantást nyerhettünk Stefan múltjába, amiben érdekes módon Seline is megjelenik. A lányt itt veszti el úgymond Kad... egy kis megváltást ad Stefannak és elfeledteti vele ezt a karácsonyi mészárlást. Miért? Mert ahogy belenéz Stefan elméjébe, a lelke mélyére, azt látja, hogy ő jó és csak szenved. Önmagát látja benne, azt a kislányt a szigetről, akit Sybil kényszerített dolgokra. Egyébként Seline átveszi Stefan szokását a név írogatással kapcsolatban. Jahm, hogy hogyan jutottunk el Stefan múltjáig? Igazából ez egy elég kellemetlen történet. Kad mindenképp beszélni akart a férfival és ezt csak úgy tudta megtenni, hogy Stefan meghal. És az előző részben kit hagytunk "meghalva"? Damont. Kad őt kéri meg, hogy küldje el hozzá Stefant, mert beszélni akar vele. Nos, ez oké, de komolyan így kell ezt csinálni...? Na, de térjünk vissza a rész többi... momentumához.
Megjegyzem, Alaricra még mindig haragszok Damon megölése miatt, de az arca, amikor meglátta, hogy a vámpír él, mindenért kárpótol. "- Boldog karácsonyt, Ric! - Megöltelek..." Hát... vagy nem. :) Igazából nem tetszik nekem, hogy Sybil ennyire ránőtt Damon nyakára. Nem csak az, hogy együtt mentek (megjegyzem, hívatlanul) karácsonyozni Carolinékhoz, de Damon gondolkodás nélkül megmentette Sybilt, amikor előkerült a hangvilla. És ez így... miért? Damon, te buta. Egyébként Caroline ebben a részben azért nem volt semmi. Igaz, kicsit haragszom rá, amiért nem láthattam több érzelmet rajta Stefan halálakor - nem sírt. Csak ledöbbent. Pedig lett volna ideje kétségbeesni (és én látni akartam ilyen érzelmeket!), de nem. Damon végül közölte vele, hogy nem halt meg, csak talija van Kaddal.
Ezek után Caroline kissé... hmm... nem is tudom. Próbál nem megőrülni, azt hiszem. Piál és próbálja nem "komolyan" venni, ami körülötte zajlik. Amikor még nem jött ki a rész, voltak olyan teóriák, hogy Stefan meghal és Caroline kikapcsolja az emberségét. Nos, a trailer alapján én is ezt hittem először. A stílusa, a modora... hát igen.
Az egyik kedvenc részem amúgy az, amikor Caroline tojáslikőrt visz Sybilnek. "Nem volt időm megmérgezni." Ehhh, pedig de jó lett volna, mi? Amúgy, Sybil tudna normális lenni, ha akarna, szerintem. Sosem lesz a szívem csücske ez a szirén, de akkor is, néha... ritkán, de vannak jó pillanatai, amikor olyan... normális.
Carolinenak támad egy jó ötlete. Ha már karácsony, akkor ajándékozás. És itt áldom ezt a nőt, komolyan! :) Az előző frissemben már említést tettem róla. Elena nyaklánca. Ezt kapja meg Damon becsomagolva, miközben Caroline a következőket intézi hozzá: "Még ha voltak is rossz pillanataink, tudom, hogy van egy jövőbeli éned, aki egy napon majd a bocsánatomat fogja kérni. Ez azé a pasasé." Igaz, hogy Damon nem nézi meg itt, mit kapott, de később, amikor Sybillel kettesben vannak, előkerül a csomag. Bár hogy hirtelen miért akarja odaadni a nőnek... áh, nem is akarom megérteni. De ahogy meglátja a nyakláncot... imádom, hogy visszatérnek az emlékei! Sejtettem, hogy ez lesz, de mégis olyan szép volt! Aztán Sybil megkapta a magáét... persze, majd Elena nyaklánca a tiéd lesz, mi? Azt hitted? Na nem. Hiszem, most már hiszem, hogy Damon visszatérhet. Eddig úgy éreztem, elveszítjük, de most felcsillant a remény. Az, hogy ismét tud mibe kapaszkodni és talán visszatérhet az embersége.
Az viszont nem tetszik, amibe Kad belekényszeríti Stefant. Kikapcsolt emberséggel, Ripperként 1 teljes év? Hogyan fogjuk visszahozni őt? Az emberségét... fájt a szívem érte. Maga a rész vége is olyan... keserédes volt, azt hiszem. Az, ahogy Damon mellett ül az autóban... Damon közli vele, hogy könnyebb, ha kikapcsolja az emberségét. Ő meg csak annyit felel, hogy még nem. Aztán elhagyják Mystic Falls-t és... és megtörténik. Kikapcsol. Aaahj...! A két vámpírunk érzések nélkül. Aggódjak...?
Selinere és a gyerekekre nem tértem ki, de az ő búcsújuk is szívfacsaró volt. Igazából látszik, hogy Seline szerette a gyerekeket, annak ellenére, amit tenni akart velük. Kicsit sajnálom, de valahol ő maga kereste a bajt. Rossz arcokba kötött bele. Khm.
Tehát... vége. Januárban folytatás. Fogalmam sincs, mi lesz addig. Lehet, újranézem az eddigi részeket. Amúgy kicsit keveslem a Bonnie-Enzo pillanatokat. Habár benne voltak a részben, mégsem éreztem annyira kulcsfontosságúnak a szerepüket. Az évad elején több jelentőségük volt és az közelebb is hozta őket a nézőhöz. Szerintem.

2016.12.13. 01:16, Elena

Fight Song

Egy apróság ma éjjelre

Láttátok már a félévadzárót? Szerintem durva rész volt, nekem nagyon bejött, de majd bővebben a napokban írok róla. Lehet, hogy már holnap. Nos, a lényeg, hogy gondoltam, újraírom itt a jobb oldali Damon & Elena modulban a történetüket. Kicsit hosszabbra sikerült, mint terveztem, de ahogy így írtam... feltűnt valami. Elena nyaklánc rengeteg mindent megélt az évadok során. Lehet, Stefantól kapta Elena, de az biztos, hogy nem azt a célt szolgálta végül, amit a vámpír akart. Elena megóvására szolgált a nyaklánc és bár ezt a féle célt hűen szolgálta, mégis... valahogy közelebb került ezáltal Damonhöz. Erről írtam egy cikkféleséget, akinek van kedve, olvassa el:

× A nyaklánc, ami sokmindent megélt

A háttérben íródik még egy modul, de nem árulom el, mi az. Igazából rengeteg minden van a tarsolyomban, de ahhoz lehet, át kell rágnom majd újra magam az összes évadon. Persze ezt egy cseppet sem bánom, sőt! Ezen kívül tervezek majd a TVD könyvekkel is foglalkozni, ugyanis amit lehetett, azt beszereztem (netes verziókat). Annyit már tudok, hogy a sorozatbeli és a könyvbeli Elena teljesen más...

Egyébiránt új képet rakott fel Ian:

Élő adásban is volt, de a technika kicsit ellene volt. Annyira szeretem, hogy ilyen módon tartja a kapcsolatot a rajongókkal!

Címkék: Elena Damon Season 8
2016.12.13. 00:03, Elena

Happy Birthday, Ian! :)

Így utólag

Kedvenc vámpírunkat alakító színészünk tegnap töltötte be a 38. életévét. Már tegnap akartam írni egy frisst, csak hát sokminden közbejött. Összeszedem pár képet, ami így a születésnap kapcsán felmerült a napokban.

 

1.) Egy 1979-es képet osztott meg Ian még december 7-én a facebook oldalán, amiben megjegyezte, hogy itt a pici Damon Salvatore. :) Egyébiránt a saját alapítványa a születésnapján, december 8-án jött létre és elsősorban arra hívja fel az olvasók figyelmét, hogy segítsenek.

2.) Tegnapi fotó: "Hello Facebook! Én csak azt akartam mondani, hogy boldog születésnapot Ian Somerhalder Foundation! Ha tudsz, kérlek kattints a linkre: http://isfoundation.com/give. Az a feladatunk, hogy megváltoztassuk a világot. Kérlek, segíts megmenteni az állatokat, tanítsd meg a gyerekeknek, mit kell tenniük és mentsd meg a bolygót!" A végén pedig az adományozásra hívja fel a figyelmet.

3.) Ezt igazából a párja, Nikki osztotta meg és írt is hozzá pár, szívhez szóló sort. Ezt pedig Ian köszönte meg: "Ez a legszebb születésnapi megjegyzés, amit férfi valaha kaphat a feleségétől. Köszönöm, Nikki Reed. A szívem túlcsordult. Szeretlek. Köszönöm."

Ut.i.: Ma jön a félévadzáró. Ki várja már?

Címkék: Ian Somerhalder
2016.12.09. 15:39, Elena

8x06 Detoured On Some Random Backwoods Path to Hell

a szerkesztő véleménye

Trailer

Torrent

Felirat

Online

Songs

Epizódképek

Ma jól indult a napom, ugyanis ahogy feljöttem netre, máris kész volt a felirat CicMax által. Hatalmas köszönet érte! A részt pedig meg is néztem és... úristen.

Szerkesztői vélemény

Azt sem tudom, hol kezdjem. Alapból a Steroline jelenet az, ami eléggé szomorú volt. Valahol megértem Carolinet, de az, hogy visszaadta a gyűrűt, mondván, amíg vége nincs ennek az egésznek, addig nincsen "mi"... csak ő és a lányok, meg Alaric... hát... hű. Sajnáltam Stefant. De az is igaz, hogy ő alapból két tűz között van. Vagy Damon mellé áll, vagy Caroline és az ikrek mellé. Szóval nehéz.
Az alku, amit Damon tulajdonképpen kitalált... hát egy elég rossz döntés. Örökké szolgálni Kadot? Miért lenne ez jó? Még ha egyedül csinálná, de nem, mert Stefant is belerángatja. Cserébe az ikrek szabadságáért.
Amikor Stefan elmondja Carolinenak, hogy hogyan tudta kiszabadítani az ikreket... ott a szívem szakadt meg. Stefan egyetlen kikötése az volt, hogy az utolsó 24 óráját a lánnyal tölthesse. Annyira... áááh. Nem lehet így vége a kapcsolatuknak. Valahogy meg kell szabadulniuk Kadtól.
De amúgy a Caroline és Alaric jelenet is szívszaggató volt. Először az, amikor Alaric közli a lánnyal, hogy elviszi a lányokat messzire tőle, aztán meg az, amikor Caroline bevallja, hogy igen, igaza van, jobb, ha távol vannak tőle az ikrek, de az, hogy Alaric azt mondta, a lányokhoz kábé semmi köze... az ugye túlzás volt és Caroline ki is kérte magának. Mert ő hordta ki, ő szülte meg és ő nevelte őket. Másfelől iszonyúan szereti is az ikreket.
Enzot sajnáltam, ahogy Sybil az elméjében kutatott és kínozta. Visszaidéződtek az Augustin kísérletes részek...
A rész vége pedig. Úristen! Ha nem olvastam volna a következő rész szinopszisát, most elhasználtam volna vagy 4 csomag zsepit... valahol érthető Alaric és Matt is, de... Megölni Damont? Komolyan? Alaricból már minden baráti érzést kiölt ez az egész helyzet? Kezdjük ott, hogy nem Damon rabolta el a lányokat és ő tulajdonképpen most meg is mentette őket, szóval Alaricnak nincs joga haragudnia rá. De... ez durva volt. És látni, ahogy Damon kiszárad pillanatok alatt és... ne. Mondom, kétlem, hogy meghalt volna. Viszont... hát nem tudom. Úgy érzem, ez az egész évad a kapcsolatok romlásáról és leépítéséről szól. Egy-két kivétel akad, de a legtöbbje elég... borzasztó. Nem mellesleg csúnya dolog volt így félbehagyni a részt.

2016.12.03. 15:20, Elena

A harmadik design

A sötétből a fénybe~

Gondoltam, ideje egy design váltásnak. Bevallom, ez a design sem 100%-ig saját, inkább átalakított. Az alapért köszönet megint a DeviantArtnak, de már meg nem mondom, kitől töltöttem le. De ezer köszönet, tényleg! Nos, nekem igazából tetszik, de mindig, mikor új külsőt rakok az oldalaimra, rögtön elkezd fájni a szívem a régiért. Régen volt, hogy hetente váltottam kinézetet az oldalaimon, de mostanra azt hiszem, lehiggadtam. Legjobb barátnőmmel az egyik közös oldalunkon majdnem 1 éves a design és még mindig nem akarjuk leváltani, annyira szeretjük. Heh. Szóval... igazából ennyi lettem volna mára. Éjszakára. Legyen mindenki jó és aludjatok délig! Na jó, addig ne, mert azzal elmegy a nap fele... khm.

Címkék: Oldal
2016.11.27. 00:57, Elena

8x07 The Next Time I Hurt Somebody, It Could Be You

Következő alkalommel lehet, neked fogok ártani ~Stefan

"AZ ÖRDÖG A KARÁCSONYI MÚLTBÓL - Miután szembesült azzal, hogy kapcsolatba lépett Kaddal, Stefan elhatározza, hogy a szentestét Carolineal tölti. Azonban, amikor Damon és Sybil tönkreteszik a karácsonyi vacsorát, melyen ott van Alaric, Matt és Peter, a dolgok gyorsan sötétté és zavarossá válnak. Eközben egy sor flashback-et kapunk Stefan múltjáról, Kad megpróbálja elcsábítani őt egy titokzatos tervvel, mely arra készteti, hogy szembenézzen egy elképzelhetetlen döntéssel. Bonnie és Enzo is megjelennek."

Megjelenés: December 9.

A rész címéről: 1. évad, 20. rész. Úgy tűnik, ebből a részből egész sok idézetet kedvelnek a készítők. Stefan nem éppen ura önmagának, még a pincébe is bezárják, ahonnan végül megszökik. Elena utána megy és ekkor zajlik le egy párbeszéd közöttük. A lényege annyi, hogy Stefan aggódik. Nem akar másoknak ártani és fél, hogy legközelebb talán Elenát fogja bántani. Amúgy igencsak érdekes volt ez a jelenet, ahogyan visszanéztem, ugyanis Stefantól elhangzott még egy mondat. Ne akarja Elena beállítani őt jónak. Ez a momentum kísértetiesen hasonlít a Damon-féle megszólalásokhoz, hisz őt is mindig felmenti Elena, bármit is tesz jóformán. Érdekes. Úgy tűnik, Elenának van egy ilyesfajta jellemvonása. A jót látja mindenkiben és ettől nem tágít.

2016.11.26. 17:25, Elena
 

Damon & Elena kapcsolata nem indul zökkenőmentesen. Az első évad sok közös pillanatot tartogat számukra, Damon hamarosan bele is szeret a lányba. Damon segít Elenának, hogy Stefan megmeneküljön, később pedig Elena éri el, hogy Damon ne haljon meg a többi vámpírral együtt. Az évad végén Damon megcsókolja Katherinet, aki Elenának adja ki magát. A második évadban Damon bevallja az érzéseit, de elfeledteti Elenával, hisz tudja, az öccse jobban megérdemli, hogy ez a lány mellette legyen és szeresse. Később, mikor Damon haldoklik a vérfarkas harapás miatt, Elena megcsókolja, de ez még nem szerelem a részéről. A harmadik évadban Damon visszaadja Elenának az elvesztett nyakláncot. Később kiderül, hogy a lány ekkor, vagyis a születésnapján szeretett bele Damonbe. Az évad alatt sok időt töltenek együtt, ám a végén Elenának döntést kell hoznia. Kitől búcsúzik el? Ezúttal Stefant választja, de Damon is fontos a számára. Aztán Elena autóbalesetet szenved. Meg is halna, de kiderül, hogy vámpírvér volt a szervezetében, így azzal zárul az évad, hogy magához tér. A negyedik évadban visszatérnek Elena azon emlékei, amit emberként elfeledtettek vele. Elena küzd a vámpírléttel és Damon segítségét kéri, aki minden tőle telhetőt megtesz. A későbbi részekben hivatalosan összejönnek. Elena, az öccse halála után kikapcsolja az emberségét, viszont az évad végére visszatér. Az ötödik évad elején örömmámorban úsznak. Később a baj elég nagy adagban szakad rájuk. Először az Augustin társaság, később Katherine keseríti meg az életüket. Túl lesznek szakításon is, de mint tudjuk, őket nem egyszerű szétválasztani; szeretik egymást. Az évad végén Damon öngyilkos küldetésre vállalkozik, de megígéri Elenának, hogy visszatér, hisz mások is vissza fognak tudni jönni a másik oldalról. Azonban az ígéretét nem tudja beváltani, Elena összeomlik. A hatodik évad elején Elena boldognak tűnik, de ez csak a felszín. Titokban gyógynövény főzeteket vesz be, hogy találkozhasson "Damonnel". Később Alaricot kéri meg, hogy feledtesse el vele a férfit, mert képtelen így élni. Damon eközben azon dolgozik, hogy minél előbb visszajusson a börtönvilágból, ami sikerül is. Sok időbe telik, mire Elena úgy dönt, emlékezni akar a szerelemre, ami érzett, de Alaric már nem tudja visszavonni az igézetet. Elena viszont szép lassan újra beleszeret Damonbe és ismét együtt lesznek. Az évad vége felé közösen eldöntik, hogy beveszik a gyógyírt és emberként élik le az életüket. Elena be is veszi, míg Damont megpróbálják több oldalról is lebeszélni. Mielőtt bevehetné a gyógyírt, valami olyan történik, amire senki sem számított: Kai jóvoltából Elena álomba zuhan, amiből csak akkor ébredhet fel, ha Bonnie meghal... az évad utolsó képkockáin Damon még bejut Elena elméjébe, hogy utoljára találkozhassanak. A hetedik évadban Damon igyekszik elfogadni, feldolgozni Elena veszteségét, habár egyáltalán nem egyszerű. Szinte képtelen rá. Az évad végén, az Armoryban Elena hangját véli hallani, így elindul az irányába... ez az, ami a vesztét okozza. A nyolcadik évadban Damon egy szirén bábjává válik és sokáig Elena emlékébe kapaszkodva próbálja ezt végigcsinálni. Később Sybil módosítja az összes Elenáról szóló emlékét, így a lány megszűnik számára. Ám a félévadzáróban Carolinenak van egy jó húzása, ajándékot ad Damonnek: Elena nyakláncát. Ahogy Damon megpillantja, visszaszivárog Elena a fejébe. A nyaklánc végül nem hagyja nyugodni Damont. Ahogy ő fogalmaz, akárhányszor megfogja, melegség árad szét benne. Végül elkezd küzdeni Sybil ellen, aki bosszúból egy katatonális állapotba küldi. De onnan is kijut, hála a barátainak és a testvérének. Jelenleg Kad legyőzésén dolgozik.

Damon & Elena - First meet

 
 
8x14 It's Been a Hell of a Ride
Megjelenése: 2017. február 24.
Tartalom: "MIT TARTOGAT A JÖVŐ - Damonnek és Stefannak újra csatlakoznia kell Kadhoz, hogy megmentsék Elena koporsóját. Eközben Caroline és Alaric az ikrek bűvös hatalmával foglalkoznak."
 

"...I will always choose you." Damon

× Elena, a szerkesztő × Szabályzat ×


 

Nina Dobrev

Ian Somerhalder

 
 

  
  

Olyan oldalak, amik az enyémhez
hasonlóan egy párossal foglalkoznak.

 

  
 
  
    
     
    
    
    

Leginkább sztáros, sorozatos oldalakkal cserélek, ezért ne sértődj meg, ha visszautasítalak. Feltétel nálam még az igényes tartalom és a kinézet is. Az, hogy ki milyen ikonnal kerül ki, tőlem függ.

 

A Delena Online szerkesztője Elena, témája a Vámpírnaplókból már jól ismert Damon és Elena páros, az oldal 2016. szeptember 6-án nyitotta meg kapuit, illetve a design alapjáért köszönet a deviantArt-nak, az átalakítás Elena műve, ahogy a kód is.

Az oldal nem áll kapcsolatban sem a sorozat alkotóival, sem pedig Ninával és Iannal. Sajnos. Pedig milyen jó lenne! :) Minden, ami felkerül, az saját írás, illetve ha mégsem, akkor a forrás fel van tüntetve. Saját fordítások elvétve találhatók az oldalon.

Delena Online
2016 - 2017

 
Indulás: 2016-09-06